Opis:
Grzyby reishi, shiitake i maitake stosowane są w Japonii od setek lat. Solgar postanowił skorzystać więc z bogatych doświadczeń fitoekspertów z Kraju Kwitnącej Wiśni, tworząc efektywny kompleks.
Głównym składnikiem suplementu diety Solgar Reishi Shiitake Maitake ekstrakty jest grzyb Reishi, który jest bogatym źródłem beta-glukanów oraz triterpenów. Reishi to naturalny składnik pomagający utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu. Dodatkowo w składzie produktu zastosowano sproszkowane ekstrakty grzybów Shiitake i Maitake, wraz z Reishi tworzą one wyjątkowy kompleks zachowujące naturalne właściwości.
W naszych laboratoriach połączyliśmy starannie wyselekcjonowane i sproszkowane grzyby z ekstraktami. Powstała w ten sposób silna kombinacja składników, zachowująca naturalne walory.
*Reishi pomaga obniżyć poziom cholesterolu
Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.
Dawkowanie:
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Informacje dodatkowe:
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Skład:
sproszkowany grzyb Reishi: standaryzowane Czerwone Reishi – sproszkowany ekstrakt, w tym: 4% triterpenoidów, 7% beta-glukanów; Shiitake (L. edodes): sproszkowany grzyb Shiitake, sproszkowany ekstrakt (20:1); Maitake (G. frondosa): sproszkowany ekstrakt (4:1); substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; substancja wypełniająca: celuloza; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera:
Reishi (Ganoderma lucidum):
Sproszkowany grzyb Reishi – 100 mg
Standaryzowane Czerwone Reishi – sproszkowany ekstrakt 30 mg
w tym: 4% triterpenoidów – 1,2 mg, 7% beta-glukanów – 2,1 mg
Shiitake (Lentinula edodes):
Sproszkowany grzyb Shiitake – 100 mg
Sproszkowany ekstrakt (20:1) – 1,5 mg
Maitake (Grifola frondosa):
Sproszkowany ekstrakt (4:1) – 100 mg
Podmiot odpowiedzialny:
Solgar Polska sp. z o. o.
ul. Leszczyńskiego 40A,
02-496 Warszawa
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.